T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Akabe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Akabe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon
04143575693
Belgegeçer
0
WEB
https://akabekizaihl.meb.k12.tr
Adres
BATIKENT MAH. 8003 SK. AKABE İMAM HATIP ANADOLU LISESI SİTESİ AKABE KIZ ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO 2A İÇ KAPI NO 1 EYYÜBİYE / ŞANLIURFA
Vizyon
Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır. Bilim ve teknolojinin farkında olan, Değişme ve gelişmeye açık, Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, Değerlerini yaşayan ve yaşatan, Hoşgörü sahibi, Farklılıkları zenginlik kabul eden, En az bir yabancı dili çok iyi bilen, Yüksek moral değerlere sahip Kendine güvenen, Katılımcı, Kendini sorgulayan, Etkili,nitelikli ve ahlaklı bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir. Öğrencilerimizin; Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, Vatanını, bayrağını seven, milletine saygılı, tarih şuuruna sahip inançlı nesiller olmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmasına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
Öğretmen :39
Öğrenci :910
Derslik :24
Atölye-İşlik :1
Çok Amaçlı Salon :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1800
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
08:10-15:00
Isınma
Merkezi ısınma
Bağlantı
Metro Ethernet
Yabancı Dil
İngilizce, Arapça
Ulaşım
Okula her an il merkezinden belediye otobüsleriyle ulaşım sağlanmaktadır.İl Milli Eğitim ve öğretmen evinden 10 dakikada okula ulaşılabilmektedir.33/A, 36 ve 81 nolu Belediye Otobüsleriyle Ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Şanlıurfa Merkez ilçelerinden Eyyübiye ilçesi Akabe Toki konutları bölgesinde bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
5 Km.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır